Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2016
    Location
    Melbourne
    Posts
    46

    Reverse camera intermittent

    So the Grande 2006 reverse camera is only working when it wants to. Wiggling the reverse gear lever back and forward does not engage the camera. My guess there must be a switch somewhere. Anyone able to point me in the right direction. Many thanks Brian
    Cheers Brian. 2006 Grande D4D

  2. #2
    Administrator Piggy's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    ADL, SA/ BNE, QLD
    Posts
    4,716
    Blog Entries
    4
    1: Are your reverse lights coming on?
    If no, then it's a switch issue (or blown globes) or blown fuse.

    2: if reverse lights coming on. Is camera monitor coming up on the screen (eg. Switching to reverse camera with/ without picture)?
    3: if yes, then it could be a broken lead or wore on camera. Needs to be checked. Around back door cable loom feed and around the actual camera is first place to look for cable damage.
    If no. Then it could be an issue with audio system not getting a reverse feed. (Check reverse light fuses).

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2016
    Location
    Melbourne
    Posts
    46
    Thank you I will check out those things and see what works(or not)
    Cheers Brian. 2006 Grande D4D

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •