Announcement

Collapse
No announcement yet.

120 series Fujitsu Headunit with navigation problem

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • 120 series Fujitsu Headunit with navigation problem

    Hi,

    My friend has just bought a 2005 GXL and it had the headunit with navigation installed. I believe it's the same type with similar Grande Head unit.
    The problem is the navigation doesn't seem to work when the car moves, the pointer change direction when the car turns though.

    I've tried to check if there was any loose cable but nothing seems obvious.
    Here are the photos taken (outside the garage) from the Diagnostic screen:

    Click image for larger version

Name:	IMG_1627.jpg
Views:	1
Size:	101.7 KB
ID:	662386

    Click image for larger version

Name:	IMG_1628.jpg
Views:	1
Size:	95.8 KB
ID:	662387

    Click image for larger version

Name:	IMG_1629.jpg
Views:	1
Size:	104.2 KB
ID:	662388

    Click image for larger version

Name:	IMG_1631.jpg
Views:	1
Size:	99.9 KB
ID:	662389

    Click image for larger version

Name:	IMG_1632.jpg
Views:	1
Size:	55.4 KB
ID:	662390



    Thanks
    Last edited by vantheshark; 05-07-2017, 08:45 PM. Reason: more images

  • #2
    Looks like its getting 0 on the levels from all Sats, Maybe a bung GPS antenna? However the Lat Long shows a reading.. so might be getting sats. Where was that photo taken? not under a tin roof by any chance?
    What year is the GXL? Its been retrofitted as they don't come out with that head unit from stock. (You could order it as an extra however).

    Comment


    • #3
      Hi Piggy,

      I think it might getting sats data as the pointer change when the car turns, etc. It's 2005 GXL, I've uploaded some more photos to the first post, they were all taking outside the garage.

      Click image for larger version

Name:	IMG_1634.jpg
Views:	1
Size:	49.8 KB
ID:	656169

      There are clearly some codes but I have no idea what they mean. I check my Grande Head Unit and it has some codes as well but it's working fine and it also gets 0 on all the levels as well.

      Comment


      • #4
        Remember the unit has a gyro as well.
        On mine I have a manual switch that operates the factory reverse camera. Every now and again if on the highway and I pop it on to check the trailer hitch etc it causes the sat Nav to go backwards. Even though I'm doing 100+ forwards.
        The unit has a reverse input and gets tricked.

        Your status shows a check Nav reading.
        Might be worth trying to clear it and re test.

        Comment


        • #5
          Could you tell me how to clear it . I tried to click Code CLR but it does't seem to be clickable

          Comment


          • #6
            120 series Fujitsu Headunit with navigation problem

            I'll be honest. I'm not sure.
            I haven't seen that on mine.
            Might be worth googling a bit. See if someone else has posted info about it?
            Maybe try a couple hours power down reset. (Might need a code after)?
            I am not sure if tech stream would show anything. Does anyone who has techstream know this?

            It looks like a code of 58-43? No date though? Maybe google that. With Fujitsu and model number in the search.

            Comment


            • #7
              Thank Piggy,

              I managed to clear codes by holding the Code CLR button until it clears. After that, recheck seem fine. However, the problem is still there, the navigation won't move when we drive. I think i will have to google more

              Click image for larger version

Name:	IMG_1645.jpg
Views:	1
Size:	101.1 KB
ID:	656171

              Cheers
              Van

              Comment

              Working...
              X